Realiseert

Watjeziet zoekt oplossingen voor heel specifieke wensen van ontwerpers en opdrachtgevers. Door onze expertise overtreffen we daarbij vaak de verwachtingen van de klant.

Marinemuseum

Zeeslag!

Marinemuseum
Marinemuseum
Marinemuseum

Marinemuseum, Den Helder

Opdracht: Bijna 700 m2 geprint behang produceren en aanbrengen in een tentoonstellingsruimte met veel ronde muren. De moeilijkheid zat hem in de leesbaarheid van de witte tekst in een zeer kleine letter met dunne schreven. De letters zijn uitgespaard uit de donkere print op het behang. Na veel testen hebben we de goede instelling voor de machine, materiaal en lettertype gevonden. Resultaat: mooie kleine letter, maar toch prettig leesbaar.

Verder heeft Watjeziet een groot aantal beelden rechtstreeks op hout geprint. De tekeningen in aquarelstijl komen heel mooi uit op het gevlamde hout. Van dit beprinte hout zijn meubels gemaakt.

Productie en materiaal

30-meterprints op ronde wanden

Extra uitdaging: De ronde wanden waren nét niet helemaal regelmatig. De prints die erop moesten waren soms wel 30 meter lang. Het was een hele klus om toch goed uit te komen – het zit er prachtig op!

Tentoonstelling: In de tentoonstelling 'Zeeslag!' vaar en leef je mee met de opvarenden van twee belangrijke zeeslagen: de Tocht naar Chatham (1667) en de Slag in de Javazee in 1942. Michiel de Ruiter won de eerste glorieus. Karel Doorman sneuvelde in de tweede slag, die we dan ook verloren. De tentoonstelling is nog altijd te zien.

vorige volgende