Realiseert

Watjeziet zoekt oplossingen voor heel specifieke wensen van ontwerpers en opdrachtgevers. Door onze expertise overtreffen we daarbij vaak de verwachtingen van de klant.

Johan Enschede

MONEY MONEY MONEY

Johan Enschede
Johan Enschede
Johan Enschede

Johan Enschede, permanente tentoonstelling van het Noord-Hollands Archief

Opdracht: Al het grafisch werk voor deze tentoonstelling in de Janskerk in Haarlem. Daaronder bijvoorbeeld dikke printrollen van de vuurtorens – de 250 guldenbriefjes – en een halftransparante raambeprinting van 12 meter hoog. Watjeziet werkte al vroeg nauw samen met Fiction Factory om de vele verschillende materialen goed te bedrukken, zodat het er permanent prachtig uitziet.

Productie en samenwerking

Extra uitdaging: Het raam werd een hele puzzel, want dat bestond uit allemaal kleine raampjes van 15 bij 15 centimeter. Één voor één beplakken ging niet en een groot folie zou niet mooi vlak worden. Het werd een dunne plexiglas plaat als voorzetraam. De achterkant van het plexiglas kreeg een witte laag, waar het ontwerp minder transparant moest zijn. De gekleurde Nederlandse geldmotieven zijn op de voorkant geprint en geven zo die alternatieve glas-in-lood uitstraling.

vorige volgende