UPDATE MUSEA

Daniël Hoogterp, Facilitair Manager van het Fries Museum:

'Groot, getrapt en geen milimeter scheef. Knap werk'

Daniël Hoogterp: ‘Ik vind vooral de perfecte beplakking van het getrapte plafond een kunststukje van Watjeziet. Het is gestreept drukwerk op één gigantische rol. Dat mag geen millimeter scheef op de trapranden gaan, want dat zie je. Het zit er perfect op. Dat is knap werk.

Escher op Reis was bij uitstek een klus voor Paul en Arent. De tijd voor opbouw tussen twee tentoonstellingen is krap, dus komt het aan op goed organiseren. Voor alle wanden met foto’s, teksten en bijvoorbeeld meterslange schaduwstrepen heeft Watjeziet het drukwerk geproduceerd en aangebracht. Al vanaf de proefopstelling één jaar voor de opening / zijn ze betrokken. Ze zijn er steeds zelf bij op momenten dat het moet. Dat werkt goed.

Watjeziet adviseerde ons en de ontwerper vooraf over wat er allemaal kan bij verschillende grafisch producenten. Ook hebben ze goed contact met de bouwer en lichtmensen. Zo loopt het in die korte tijd van de opbouw uiteindelijk allemaal op rolletjes en tuig je echt een indrukwekkende tentoonstelling op. Dat zit ‘m zeker ook in perfect uitgevoerde details.

Het Fries Museum bestaat dit jaar 5 jaar. Watjeziet werkt mee vanaf het begin. Voor onze opening plakten ze het ‘ferhaal fan fryslan’ naadloos op: een gedetailleerde fotowand van 23,5 meter. We werken graag met ze.’

Ook werken met Watjeziet?

Maak per e-mail een afspraak met Paul Heemskerk of bel hem op

06 515 043 65

Paul-Heemskerk

Maak een afspraak

Watjeziet in actie